Skip to main content

Durant la nit del 5 de setembre, les flames van devorar en pocs minuts el bust de la meditadora, icona de la resistència fallera enfront de la pandèmia Després de l’emotiva Cremà de ‘Saps qui soc?’ va arribar el torn de la Cremà d’aquesta part de la Falla Municipal que no va cremar el març passat de 2020. Quan València ja havia cremat pràcticament totes les seues falles en, i amb l’horari avançat davant el toc de queda, el cel de la plaça de l’Ajuntament s’il·luminava a les 23 h de la nit per a donar principi a l’espectacle pirotècnic previ, elaborat per la Pirotècnia Ricasa.
El pirotècnic Ricardo Caballer prenia l’última metxa de les falles 2021. Més de sis minuts de potents focs artificials que van encendre la nit valenciana i el final de la qual va ser l’inici de la Cremà d’una Falla Municipal històrica.
Una Falla que va calar foc ràpidament i les flames de la qual abrasaven a llarga distància. L’estructura de l’obra dissenyada per Manolo Martín, José Ramón Espuig i Escif s’intuïa darrere de les immenses flames que els bombers controlaven des del sòl de la plaça de l’Ajuntament. Es posava així punt final a aquest cicle que dóna pas a les falles del 2022 el mes vinent de març.
La Fallera Major de València, Consuelo Llobell, la seua Cort d’Honor i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’acomiadaven així del bust de la meditadora que ha presidit la plaça de l’Ajuntament els últims dies i que, per descomptat, ha marcat un abans i un després en la història de la nostra festa. Amb esta cremà s’ompli d’esperança el sentir i el futur de la festa i de tots els fallers que han demostrat la seua responsabilitat durant aquestes atípiques falles.
Fotografies: Armando Romero (JCF)
[widgetkit id=”3024″]