Skip to main content

Galiana ha destacat que el GIF d’Estudio Menta rescata les flames com a element principal però per primera vegada es fa explorant el seu moviment Les flames protagonitzen la imatge gràfica de les Falles d’enguany, amb la novetat que ho fan en moviment gràcies al GIF que ha dissenyat Estudio Menta. “El foc com a element principal del cartell de Falles ha estat representat per cartellistes valencians al llarg del temps que han explorat la seua expressivitat pictòrica”, han recordat des de l’estudi de disseny valencià, posant com a exemple el cartell de Rafael Contreras l’any 1982 o el d’Enric Mestre del 1969. “Mai fins ara, però, havíem tingut la possibilitat d’explorar el seu moviment d’una forma tan literal”, han afirmat.
El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha posat en valor “el missatge de ressorgiment a partir de les flames i el dinamisme d’una imatge en moviment que es podrà visualitzar, per exemple, en els nous mupis digitals de la ciutat”.
Des d’Estudio Menta han volgut destacar que “per a les dissenyadores i els dissenyadors valencians, rebre l’encàrrec de dissenyar la imatge gràfica de les Falles de València és tota una responsabilitat, més encara sent València capital mundial del disseny, i no tan sols pel fet de generar una imatge, sinó entenent que allò que proposes formarà part d’un relat de cartells històrics de la festa”.
En la composició de la nova imatge gràfica han tingut en compte “la representació de l’esperit del temps, abordant el cartell des de la perspectiva del que estem vivint, amb les circumstàncies que travessem el món faller i la societat valenciana estem fent un exercici de reflexió per valorar què és el més important per a la festa, què és l’imprescindible”. En eixe punt és on s’han fixat “en allò que és més bàsic per a les Falles” i han volgut “tornar al foc per a retre-li l’homenatge que mereix, deixar-nos captivar pel seu encisador moviment i per l’expressivitat de la seua fluida forma”. “Volem tornar al foc, un foc viu i inesgotable, per a renàixer de la flama amb més força que mai”, han explicat.
Des de l’organització de València Capital Mundial del Disseny 2022 han destacat també com les Falles són intrínseques al disseny des de la història del cartell o els llibrets, escenografies o la pròpia falla i, de fet enguany, any d’esta capitalitat, baix el títol de FOC i amb la premissa de potenciar València com a capital de les festes del foc s’ha programat una àmplia agenda amb exposicions al Museu Faller, en l’IVAM i en el Col·legi d’Arquitectes a més de la presentació de diferents publicacions, un documental, conferències al Centre de Cultura Contemporània del Carme i la col·laboració amb la Federació de Falles Innovadores i experimentals.
La nova imatge gràfica de les Falles esta ja present en els preparatius de l’Exposició del Ninot que obrirà les seues portes este divendres.
[widgetkit id=”3215″]