Skip to main content

La Gran Fira de València 2023 arriba a la seua fi amb l’acte més simbòlic i popular de tota la programació que se celebra des de 1891 La Gran Fira de València 2023 tanca el seu programa d’activitats amb la Batalla de Flors, que se celebrarà l’últim diumenge de juliol en l’Albereda. El regidor delegat de Festes i Tradicions, Santiago Ballester, ha visitat el matí d’este dijous els camps de clavellons situats en el terme municipal d’Alboraia.
Així, un total d’1.200.000 unitats d’esta flor protagonitzarà en el passeig de l’Albereda, l’acte més simbòlic i popular de tota la programació de la Gran Fira que se celebra des de 1891.
En la seua visita, Ballester ha destacat “tot el treball i esforç dels floricultors que ha permés recol·lectar esta ingent quantitat de flor”. Este cultiu es duu a terme en finques de 30 fanecades repartides en diversos camps com els d’Alboraia, Meliana i Alcàsser, entre altres localitats, per a evitar que un temporal arruïne la producció.
Enguany s’han acreditat més de 120 periodistes per a realitzar la cobertura mediàtica de l’esdeveniment que, així mateix, serà retransmés en directe per À Punt. En la Batalla, desfilaran 40 carrosses, engalanades amb flors, des de les quals les xiquetes i dones preseleccionades per a formar part de les corts d’honor de les falleres majors de València de 2024 llançaran i intercanviaran amb el públic els clavellons, així com representants de diversos sectors fallers i les falleres majors de València de 2023 i 2022, amb les seues respectives corts d’honor, la Bellea del Foc i la reina de les festes de Castelló.
També participaran com a convidades amb dos carrosses, igual que en altres anys, les Falles de l’Horta Sud i representants d’associacions festives del Cap i Casal.
D’altra banda, en la programació dels dies previs a la Batalla destaquen les actuacions als Jardins del Palau, els jocs i les animacions de La Menuda Fira, els espectacles de màgia o les exposicions del Museu Valencià d’Etnologia, de Prehistòria i de l’IVAM.
Així, este dijous, 27 de juliol, a les 22:00 hores als Jardins del Palau s’oferirà l’espectacle “Libérate, el musical” en homenatge a El Titi. Divendres, 28 de juliol, a les 20:00 hores a l’esplanada de la Parròquia Ntra. Sra. de Gràcia, al barri de la Torre, els més menuts i menudes podran gaudir de l’actuació d’Ameba Teatre ¡Cataplum!, en el marc de La Menuda Fira, i a les 22:00 hores, al mateix lloc, el moment de la màgia vindrà de la mà de Rubén Aparisi amb “Tocaet de màgia”. El dia finalitzarà, a les 23:00 hores a la plaça de l’Ajuntament amb els Focs de la Fira, a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo, que en esta ocasió farà la cremà el cap dissenyat per Marina Puche.
Dissabte, 29 de juliol, destaca el Sopar de la Punxà, que se celebrarà a les 21:00 hores a la Ciutat Fallera la vespra de la Batalla de Flors. Durant esta nit els mestres carrossers acaben de punxar la flor en les carrosses que desfilaran l’endemà en la Batalla. Així mateix, després del treball arriba, a les 23:00 hores, l’hora del ball amb l’orquestra Scream. A banda, a les 18:00 hores, l’IVAM oferirà la visita a l’exposició “Aref El Rayess. Obres (1957-1978)”.
Per al diumenge, 30 de juliol, la programació ofereix un espectacle de màgia i titelles denominat “Ser mag” d’Alfonso Bravo a les 11:00 hores en la Beneficència, seguit de visites a diverses exposicions com les del Museu Valencià d’Etnologia, de Prehistòria i de l’IVAM. Finalment i com a colofó se celebrarà, a les 20:00 hores, la tradicional Batalla de Flors que tancarà la Gran Fira de València 2023.