Skip to main content

Este dissabte per la vesprada a les 18:00 hores, les Falleres Majors de València, juntament amb les seues Corts d’Honor, han iniciat la tradicional visita als tallers on s’estan ultimant els detalls de les carrosses que desfilaran en la Batalla de Flors de demà diumenge 28 de juliol, esdeveniment que posa fi a la Gran Fira de Juliol.

La primera parada ha sigut en el taller de Fran Tarazona García, on han pogut admirar la carrossa de la Categoria Especial A amb el lema “Creativa”, destinada a portar a la Fallera Major de València i la Cort d’Honor de 2023.

Posteriorment, s’han dirigit a Meliana per a visitar el taller de Vicente Julián García Pastor. En aquest taller, s’estan dissenyant les carrosses de Categoria Especial A amb els lemes “Mediterrani” i “Àfrica”, que transportaran a les Falleres Majors i Corts d’Honor de 2024, la primera a les infantils i la segona a les majors.

La següent visita ha tingut lloc a la Ciutat de l’Artista Faller de València on les autoritats presents s’han unit a la comitiva. Primer, han visitat el “Mercat d’Estiu” i, posteriorment, el taller de Santi Muñoz Girón, responsable de la carrossa “Lliures” de Categoria Especial A, que portarà a les Belleses del Foc d’Alacant i les seues Dames.

Finalment, han arribat al taller de Jordi Palanca, dissenyador de la carrossa de Categoria Especial B amb el lema “València Capital Verda”, destinada a les representants infantils de València de 2023. En aquest taller, s’ha celebrat un xicotet acte reivindicatiu de la Nit de la Punxà. Les Falleres Majors, les seues Corts d’Honor i el president de JCF, Santi Ballester, han participat activament en aquesta tradició, punxant flors en els logos de l’artista, en el nou logo de Falles i en l’escut de la ciutat de València. Tots els presents també han pogut participar i ajudar a completar les imatges amb flors.

Una vegada finalitzades les visites, prop de  2.000 persones s’han donat cita a la Ciutat de l’Artista Faller per a la màgica Nit de la Punxà.

Les Falleres Majors de València, junt amb les seues Corts d’Honor, han compartit vivències i experiències amb les candidates a Falleres Majors de València 2025, que també han assistit a l’esdeveniment.

Per a finalitzar, l’Orquestra Montecarlo ha posat la guinda musical en aquest esperat acte de la Gran Fira de Juliol de València.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)