Skip to main content

Hui, dimarts 30 de juliol, ha tingut lloc el nomenament i presa de possessió del tinent general Luis Sáez Rocandio com a nou cap del Quarter General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD) i del Quarter General del Cos de Desplegament Ràpid de l’OTAN a Espanya (NRDC-ESP). Així mateix, ostentarà el càrrec de Representant Institucional de les Forces Armades i de l’Exèrcit de Terra (RIFAS/RIET) en la Comunitat Valenciana, convertint-se en la màxima autoritat militar en el territori valencià, segons ha informat l’oficina de comunicació del CGTAD.

L’acte, al qual ha assistit la Fallera Major de València, María Estela Arlandis, ha estat presidit pel general d’exèrcit Amador Enseñat i Berea, Cap d’Estat Major de l’Exèrcit (JEME), i ha comptat amb la presència de les principals autoritats civils de la Comunitat Valenciana. La cerimònia s’ha desenvolupat en el Saló del Tron del Convent de Sant Doménec, base del CGTAD, ubicat a València.

La seqüència de l’acte, que ha començat a les 9:30 i ha durat aproximadament una hora i mitja, ha constat de:

  • Entrada d’autoritats al Convent de Sant Doménec.
  • Piquet d’Honors al Cap d’Estat Major de l’Exèrcit (JEME).
  • Salutació del JEME a autoritats civils i militars.
  • Lectura del Reial decret de Nomenament del nou cap del CGTAD i HQ NRDC-ESP (GECGTAD).
  • Fórmula del Jurament o Promesa pel comandament entrant (tinent general Luis Sáez).
  • Lectura de la fórmula de Presa de Possessió per l’Autoritat que presideix (JEME).
  • Al·locució del tinent general GECGTAD en el Saló del Tron.
  • Al·locució de l’Autoritat que presideix l’acte (JEME).

Luis Sáez Rocandio succeeix en el càrrec a Fernando García-Vaquero Pradal com a màxima autoritat militar en la Comunitat Valenciana. Segons la seua biografia del Ministeri de Defensa, va ingressar en l’Acadèmia General Militar en 1983, obtenint el seu despatx de tinent d’Infanteria en juliol de 1988. És diplomat en el Col·legi de Defensa de l’OTAN, en Estat Major de les Forces Armades i en Comandament d’Unitats d’Operacions Especials i Paracaigudistes. Fins a este moment ha sigut comandant General de Melilla i també cap de la Brigada Paracaigudista Almogàvers VI i cap de Batalló en el Regiment d’Infanteria Canàries 50, així com d’Unitats d’Operacions Especials.

Luis Sáez Rocandio ha ocupat destinacions d’Estat Major en l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra (com a Cap de la Secció de Preparació de la Divisió d’Operacions) i en els Quarters Generals del Comandament de Canàries, de l’extint Comandament Subregional Sud-est de l’OTAN (Retamares, Madrid), del Cos d’Exèrcit Europeu (Estrasburg) i de la Força d’Acció Ràpida (Madrid). A més, ha exercit el professorat en l’Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials de Jaca, Osca i ha participat en quatre missions internacionals (ONUSAL a El Salvador, EUFOR a la República Democràtica del Congo, KFOR a Kosovo i ISAF a l’Afganistan).

Fotografies: Fotofilmax (JCF)