Skip to main content

Cada mes d’octubre, una telefonada canvia el destí d’una xiqueta i una dona que a partir d’eixe moment passen a formar part de la historia de València i de les Falles.

Marina i María Estela foren les afortunades que van rebre eixa telefonada per part de l’alcaldessa de València, María José Catalá, convertint-se en les Falleres Majors de València.

Fallera Major de València

MARIA ESTELA ARLANDIS FERRANDO

Pertany a la comissió Bisbe Jaime Pérez – Luis Oliag del sector Quatre Carreres. Té 22 anys i estudia el darrer any de Dret a la Universitat Catòlica de València.

Fa 15 anys que és fallera de la mateixa comissió, l’última recompensa que va rebre va ser el Bunyol de plata l’exercici 2020-2021. Actualment a la comissió ostentava el càrrec de subdelegada de Protocol amb la seva mare i s’encarregava de l’agenda de falleres majors, tasca que ha aparcat per convertir-se en la màxima representant de les Falles.

Ha participat al concurs de Declamació de JCF, i com a curiositat, va anar anant a classes de Tabal organitzades per JCF i també al seu curs de jurat de falla.

Quan teniu temps lliure us encanta passejar per València, provar llocs gastronòmics diferents i anar al cinema. Si hagués de quedar-se amb un acte, seria amb l’Ofrena pel que això vol dir. Passar amb la família sencera és un privilegi i li demana any rere any tornar a l’any següent per igual

Ve d´una família molt nombrosa, en concret són 5 germans, tots molt fallers. Tots tenen càrrecs en una delegació diferent, fins i tot els seus pares, i el seu pare ha estat uns quants anys president de la seva comissió. Això vol dir que cadascú veu les Falles des d’un punt de vista diferent, i els encanta tenir aquesta diversitat a casa.

Fallera Major Infantil de València

MARINA GARCÍA ARRIBAS

Pertany a la comissió Manuel de Falla-Tamarindos del Sector Campanar. Té 11 anys i estudia Sisè de primària al CEIP Lloma del Mas.

És fallera des que va néixer i té el distintiu d’Or. Li agrada participar en tot el que proposen a la falla però especialment participar al teatre, atletisme i playbacks. És socorrista del club de salvament i socorrisme SOS Bétera i entrena a la platja ia la piscina i participen en moltes competicions tant autonòmiques com a nacionals.

L’acte que més li agrada és la Plantà i aquest any va ser la Fallera Major Infantil del 50è aniversari de la seva comissió. Tot un honor, ja que la seva tia va ser la Fallera Major del 25è aniversari de la comissió i és una sort tornar a escriure el cognom de la seva família a la història de la falla.

Cort d’Honor de la Fallera Major de València

Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València