Skip to main content

La Federació de Fogueres ha celebrat este divendres la I Gala de la Pirotècnia de la ciutat d’Alacant, en la qual han donat a conéixer tots els detalls del nou cicle de ‘Pólvora tot l’any’ comptant amb Boro Peiró com a presentador de l’acte.

Amb esta iniciativa, en paraules del president de la Federació, David Olivares, tenen la intenció d’incentivar a les empreses pirotècniques i posar en valor el treball del sector.

El restaurant El Sorell ha sigut l’escenari triat per acollir esta celebració, en la qual han estat presents la diputada provincial i regidora de Festes, Cristina García, el regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Calero així com les Belleses del Foc d’Alacant, Martina Lloret i Alba Muñoz junt a les seues Dames del Foc. També, han volgut comptar amb la presència de la nostra Fallera Major de València, María Estela Arlandis, i la seua Cort d’Honor i amb la Reina de les Festes de Castelló, Paula Torres i les seues dames, així com els diferents representants de les fogueres i barraques de la ciutat. 

Durant esta vetlada, a més de donar a conéixer el calendari pirotècnic del cicle ‘Pòlvora tot l’any’ per al 2025, han aprofitat per a lliurar el ‘Premi al Millor Espectacle Pirotècnic’ del cicle anterior a l’empresa Pirotecnia Valenciana.

També, per primera vegada, han presentat el ‘Premi a la Millor Activitat Pirotècnica 2024’ amb el qual es reconeix l’esforç de les fogueres per invertir en espectacles pirotècnics. Les fogueres finalistes d’esta edició han sigut la Foguera Parque Plaza Galicia, la Foguera Pla del Bon Repòs – La Goteta i la Foguera Florida Portazgo i resultant guanyadora, la Foguera Parque Plaza Galicia.

Per a tancar l’acte, el president de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, David Olivares, ha recalcat ‘el compromiso absoluto con el sector de la pirotecnia no solo a través de la creación de estos premios sino también buscando mejorar las condiciones de trabajo en la ciudad’. A més, Olivares ha anunciat que l’empresa guanyadora del concurs del cicle d’enguany que comença este diumenge serà l’encarrega de disparar l’Arribada del Foc 2026. 

Fotografies: Fotofilmax (JCF)