Skip to main content

València ha vibrat hui al so de les bandes de música en una tradició que reunix cada any a centenars de persones als carrers més cèntrics de la ciutat, l’Entrada de Moros i Cristians.

Per a finalitzar la jornada de la festivitat del 9 d’octubre, València es vist de gala per a rebre a les esquadres mores i a les cristianes en la XX edició de l’entrada a la ciutat, en la qual han estat presents les nostres màximes representants, María Estela, Marina i les seues Corts d’Honor.

El bàndol cristià ha comptat enguany amb 22 esquadres, que han desfilat davant de la carrossa del Capità Cristià 2024: Carlos Vicente Adrián, de Cavallers del Tossal – Aragonesos.

El bàndol moro, ha continuat la desfilada, en primer lloc, amb el seguici del capità moro d’Alcoi 2024, Jordi Peydró Torres, de la Filà Mudèjars. Després d’ells, un total de 48 esquadres han arribat a la Plaça de l’Ajuntament abans que ho fera el representant de la capitania mora Luis Lázaro i la carrossa dels Moros de Balansiya, amb els seus tretze Reis.

L’última filà mora, abans de rebre a la capitania, l’ha formada Laura Mengó, Fallera Major de València 2023 i la seua Cort d’Honor, que han posat en peus a tota la tribuna en la seua arribada a l’Ajuntament. Laura ha cedit el seu lloc de capitana de filà a María Estela i a Marina, que han pogut formar part de la desfilada al costat de les representants de 2023 en un bonic gest que ve repetint-se ja molts anys i que simbolitza la unió i l’estrima de totes les nostres màximes representants.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)