Skip to main content

Este 2025 ha représ el cicle amb les seues diverses activitats i festivitats oferides des de la Junta Central Fallera. Este és el cas dels Balls al Carrer que han iniciat este cap de setmana la seua XXVII edició a la Plaça dels Furs. Una emblemàtica plaça darrere de les torres dels Serrans que ja sap el que és acollir este festival.

A esta inauguració va acudir María Estela Arlandis Ferrando, Fallera Major de València i Marina García Arribas, Fallera Major infantil de València, acompanyades per les seues Corts d’Honor, en un dels seus últims actes oficials com a màximes representants de la festa.

Van rebre així unes castanyoles simbòliques a mode de record i l’ovació d’un públic entregat als balls i a les seues màximes representants que amb emoció acomiadaven un regnat de somni. Així ho van demostrar amb unes paraules d’agraïment i animant als fallers i falleres a continuar participant en estes jornades que són una mostra clara del folklore valencià i que acosten al carrer part de la nostra cultura.

Una mostra de l’esforç que realitzen moltíssimes comissions a habilitar els seus casals i altres centres per a continuar transmetent els nostres balls any rere any i que es preparen per a poder portar eixa mostra a tota la ciutat.

En este dia, les comissions participants van ser:

1. L’Escola Tabal i Dolçaina i Cant d’estil JCF
2. Blocs-Platja
3. Cadis-Dénia
4. Joaquim Costa – Comte d’Altea
5. Polo y Peyrolón – Ciutat de Mula
6. Castielfabib – Marqués de Sant Joan
7. Creu i Mislata
8. Barraca – Columbretes
9. Ramiro de Maeztu – Humanista Furió

Fotografies: Fotofilmax (JCF)