Skip to main content

El telèfon ha sonat en el casal de la Falla Arxiduc Carles-Xiva del sector Patraix per a anunciar que Lucía García Rivera era la nova Fallera Major Infantil de València.

Lucía té 11 anys i estudia 6é de primària en Escoles Sant Josep (Jesuïtes). És fallera des dels 2 anys. En les Falles de 2025 rebrà el Bunyol d’Or, actualment té el Bunyol d’Argent. Lucía és una xiqueta que s’involucra molt en les activitats del casal, i té grans dots artístics que demostra a les presentacions i playbacks del sector Patraix on va obtenir el primer premi de playbacks.
Les seues aficions favorites són el bàsquet, el teatre i el tennis. Actualment juga a l’equip Escoles Jesuïtes de bàsquet i realitza obres de teatre a la companyia de teatre del mateix centre escolar.
Un dels actes més especials per a ella és el de la Plantà infantil. Li agrada vore com a poc a poc es va formant la falla gràcies a l’ajuda dels fallers de la comissió i dels artistes. És un dels moments més esperats que indica que les Falles ja han arribat de
veritat.

Uns minuts després, el telèfon ha tornat ha sonar, esta vegada en el casal de la Falla Ripalda-Beneficència-Sant Ramon del sector El Carme per a anunciar que Berta Peiró García era la nova Fallera Major de València.

Berta té 23 anys. Va estudiar Relacions Laborals i Recursos Humans a la Universitat de València. Actualment, es dedica a gestionar l´equip d´una immobiliària de 40 persones com a responsable del departament de Recursos Humans.
Fallera des que va nàixer, com tota la seua família. A les Falles del 2025 li imposaran el Bunyol d’Or. Ha sigut la Fallera Major del 150 aniversari de la seua comissió.

Participa activament a totes les activitats tant durant l’any com a la setmana fallera. Recorda anar de menuda a jugar tornejos de pàdel, quan encara no sabia ni jugar, i també disputar partits de futbol o minigolf. Li encanta Sant Joan, que és dels seus
dies preferits, els nomenaments, la Presentació, el dia de la Junta General d’abans de Nadal o d’estiu, i com no, l’Estoreta, ja que són l’única falla que participa des de el primer any. Actualment és delegada de digitalització i xarxes socials. Abans de ser delegada va ser integrant de la delegació, però finalment va assumir la responsabilitat. També dona suport a la delegació Festejos.
Diria que la seua afició més gran són les Falles, però, també li agrada molt cuinar, la gastronomia, passar temps amb la família i estar a Cullera. Li relaxa molt la mar i el seu pla favorit a l’estiu és anar a la platja i llegir, fer esport amb els amics i cuidar-se.
El seu acte preferit és l’Ofrena, és dels seus dies preferits de l’any. I també la Crida i l’Estoreta.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)