Skip to main content

Este dijous 17 d’octubre ha donat inici la XXXIX del Concurs de Playbacks que tradicionalment es celebra a les instal·lacions de la Sala Canal. En esta primera jornada, presentada per Boro Peiró, han participat set comissions en les modalitats individual i grup B.

En primer lloc, ha inaugurat este Concurs de Playbacks la falla Carters-Litògraf Pasqual i Abad amb ‘Treason Against The Crown’ una proposta musical grupal en la qual els habitants d’aquest regne conspiren per aconseguir la corona. Després ha arribat el torn de la falla Rodríguez de Cepeda-Llorenç Palmireno amb la seua proposta individual baix el lema ‘El destino de la luz’, protagonitzada per tres ninfes encarregades de portar eixa llum sagrada a tots els racons.

A continuació, la falla Pintor Salvador Abril-Peris i Valero ens ha sorprés amb ‘The Beginning’, una actuació grupal amb la màgia com a fil conductor de la seua història. Abans de finalitzar la primera part ha arribat el torn de disfrutar amb la falla Poeta García Lorca-Oltà amb ‘Silenzio! Si Gira’, una actuació grupal que ens ha traslladat a la ciutat de Roma.

Després del descans, hem disfrutat de la proposta de la falla Plaça Mercat de Montolivet amb el seu playback individual ‘Entre Ritmes’, un recorregut al llarg de la història de la musica. Esta nit també ha actuat la falla Pérez Galdós-Jesús-Mestre Sosa amb ‘The Witches Are Back’ una actuació individual protagonitzada per les germanes Sanderson, tres bruixes que aspiren a ser joves eternament. Per últim, ha clausurat esta jornada de playbacks la falla Andreu Piles Ivars-Salvador Tuset amb ‘Hairspray’ una proposta musical de modalitat grupal inspirada en els anys 60.

Per a posar el fermall d’or a esta primera jornada de Playbacks, la Fallera Major de València, Berta Peiró García i la seua Cort d’Honor han pujat per primera vegada a l’escenari per a rebre i felicitar als participants d’esta nit.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)