Skip to main content

La nit del dijous 24 d’octubre es va celebrar la segona jornada de la XXXIX edició del Concurs de Playbacks de Junta Central Fallera.

Boro Peiró va ser, una vegada més, l’encarregat de conduir esta jornada en la qual van actuar 7 comissions, tant en la categoria individual com en la de Grup B.

La Falla General Llorens va ser l’encarregada d’obrir la nit en la categoría de Grup B amb “La historia de Upside Down Town”, un lloc on, quan cau la nit i sona el toc de queda, tornen a la vida els morts d’este xicotet poble.

La segona comissió a actuar va ser la de la Falla Sapadors-Vicent Lleó, amb “Eggs”, una proposta individual que ens va transportar als voltants d’un vell castell medieval, on estan a punt de nàixer tres adorables criatures absolutament desconeixedores de totes les seues capacitats. Prompte aniran descobrint-les.

A continuació, va ser la Falla Sant Rafael–Antón Martín, la que es va pujar a l’escenari amb la seua proposta grupal “The Tribe”, on una tribu atrapa a un ser desconegut al qual el cap decidix alliberar i, finalment, s’enamoren.

La Falla Blocs-Platja, també en categoria de Grup B, va tancar la primera part d’esta jornada amb “Kit, Kat, Klub”, que ens va endinsar en un meravellós cabaret.

Després d’un descans, la vetlada va continuar amb l’actuació de la Falla Duc de Gaeta–La Pobla de Farnals, en categoria individual, que ens va delectar amb “Lucky Day”, on una botiga de moda que passa greus problemes econòmics, està a punt de tancar per fallida, fins que amb un poquet de màgia, tot canvia.

Després, va arribar el torn de l’actuació grupal de la Falla Bisbe Amigó – Conca, que ens va contar la història de Roxy, una xica que acaba d’assassinar al seu marit i s’amaga en un circ dels anys 20 on la propietària, a canvi de protegir-la, s’aprofita d’ella. Un dia, un misteriós mag arriba al circ, quan este es lleva la màscara, Roxy descobrix que es tracta del seu marit, que li ha seguit i delatat a la policia.

L’última comissió participant va ser la d’Illes Canàries–Dama d’Elx, que amb la seua proposta grupal “La maledicció de les ombres”, ens va portar fins a un hotel, aparentment inofensiu, al qual arriba una jove que no sap que és un lloc del qual ningú aconsegueix escapar.

Després de les actuacions, la Fallera Major de València, Berta Peiró García, i la seua Cort d’Honor van pujar a l’escenari per a rebre i felicitar als participants d’esta segona jornada de playbacks.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)