Skip to main content

Les empreses s’han mostrat «molt satisfetes» perquè la confecció dels nous vestits oficials suposa «un pas més» en la reactivació «tan necessària» de l’activitat fallera El cicle faller no para i per això hui s’han fet públics, de manera oficial després de tots els tràmits pertinents, els indumentaristes oficials que s’encarregaran de l’elaboració i confecció del tercer tratge oficial de valencianes que lluiran les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues Corts d’Honor. Les quatre empreses, triades per concurs públic, s’han mostrat molt satisfetes amb la decisió, ja que és «una mostra més» de la reactivació «tan necessària» de l’activitat fallera.
El tercer tratge oficial de Carla García, Consuelo Llobell, i les respectives Corts d’Honor està cada vegada més aprop de convertir-se en realitat. Una vegada tancat el procés de licitació pública de manera oficial, hui es coneixien les quatre empreses encarregades de la realització dels tercers tratges oficials.
La confecció de les teles que lluiran les FFMMV i les seues Corts d’Honor recau en la casa Compañía Valenciana de la Seda. La jove empresa, que ja ha sigut dos vegades indumentaristes oficials de Corts d’Honor, va nàixer amb la finalitat de salvaguardar la tradició sedera valenciana i que representa el seu gerent, Guillermo Catalá, com la huitena generació de teixidors de la família Catalá. Això els permet aportar una garantia al mercat posant a disposició un llegendari arxiu de documents tèxtils des del Segle XVIII, conservant la puresa, estils, dibuixos i colors històrics de cada època.
«És un any especial i atípic, i per això teníem moltes ganes de rebre aquest encàrrec», ha afirmat Guillermo Català, qui ha expressat la seua intenció de «fer un projecte espectacular». «Açò és una cadena, un treball conjunt amb la confecció, i per això és important coordinar-se per dur endavant eixe projecte», ha remarcat.
Les manteletes enguany estaran confeccionades per Viana, la veterana empresa fundada en 1986 dedicada a les manteletes, mantilles, randes, mantells per a l’església i altres brodats en general per a la indumentària valenciana. Des de l’any 2007 al 2020 han realitzat les manteletes de les Corts d’Honor i Falleres Majors de València ininterrompudament, ja siga per a majors o infantils. Des de l’any 2013 fins al 2020 també han realitzat les mantellines per a les màximes representants. Ana Jiménez, d’Artesania Viana, ha destacat que «en els temps tan complicats que estem vivint hui dia, açò és un baló d’oxigen, una il·lusió que ens fa estar molt contentes a l’empresa» i ha avançat que «anem a traure un dibuix antic, com és un tratge del XVIII, serà com sempre un teixit més pur, coordinat per a aquest tipus de dibuix i brodat a mà».
«Fer aquest tratge, juntament amb l’esforç de Junta Central Fallera de fer actes, són coses que necessitem de manera urgent, perquè la gent sàpiga que anem a celebrar les Falles, que va a haver-hi ofrena, evidentment amb les mesures que siguen necessàries. Som capaços de fer-ho, el món faller és molt responsable i ho tornarà a demostrar com sempre ho ha fet, que la gent s’il·lusione, que es tanque el cicle i les FM puguen acabar el seu any», ha afegit.
La Joia Indumentaristes serà l’empresa encarregada de confeccionar els tretze vestits oficials de les representants infantils. Aquesta marca, fundada a Xirivella l’any 1998, destaca per la fidelitat amb les clientes i la claredat i el bon gust cap a cadascuna de les persones que visiten la seua tenda, sent aquesta una de les seues principals característiques. El seu bon fer queda reflectit en totes les seues creacions i en les sis vegades que han tingut l’encàrrec de vestir a diferents Corts d’Honor i Falleres Majors de València.
La gerent, Purificación Gutierrez, s’ha mostrat «molt contenta» perquè «ens feia molta il·lusió, ja que havíem començat amb les infantils i volíem acabar amb elles també». «Les seues famílies ens coneixen i és molt fàcil treballar amb elles i amb els companys i companyes indumentaristes», ha asseverat.
La confecció major estarà realitzada per 1700 Indumentària Valenciana. En l’actualitat, 1700 agrupa tot el saber fer de la tradició en indumentària regional amb una visió 360° que s’adapta «de manera dinàmica» a les noves realitats del sector. L’empresa ha sabut adaptar-se als canals d’informació i comunicació a l’abast general per comunicar «més i millor». Volen, doncs, que totes les persones «tinguen una experiència plena, enriquidora i formativa» quan els visiten, tan físicament com virtualment.
L’empresa ha sigut indumentarista oficial de quatre Corts d’Honor, a més de vestir a diferents Falleres Majors de València o fins i tot tratges de la coneguda Dansà. El gerent de 1700 Indumentària Valenciana, Jorge Fabuel, ha afirmat: «Per a nosaltres és el major repte que hem acceptat fins al moment: no per l’econòmic, et desvincules per complet, et plantejes que ha de ser especial. Aquest és l’any, has d’intentar que siga simbòlic per tot el que envolta a la figura, i volem que cada puntada transmitisca, que no siga fer un tratge o fer indumentària, sinó que tinga un missatge i que el fons d’eixe missatge siga sempre positiu i il·lusionant».
«ENTRE TOTES I TOTS HEM D’ACONSEGUIR-HO»
Finalment, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha destacat que en aquesta crisi «no podem deixar ningú enrere, i la indumentària no podia ser menys» i ha posat en valor que des de JCF «hem apostat per la indumentària, amb la confecció d’aquest tercer tratge oficial, i com no, programant actes, complint amb les mesures sanitàries pertinents per reactivar el sector i tornar la il·lusió i l’alegria a la gent». «Entre totes i tots hem d’aconseguir-ho», ha remarcat.
[widgetkit id=”2943″]