Skip to main content

El regidor de Cultura Festiva i president de JCF, Pere Fuset, ha explicat les transformacions acompanyat per Marina Civera  
El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha presentat els nous servicis i continguts del Museu Faller de València, acompanyat per la Fallera Major de València, Marina Civera. Les transformacions s’emmarquen dins del projecte de contínues millores que s’han anat aplicant des de 2016, en successives reformes.
“Amb esta nova fornada de continguts i serveis el Museu Faller de València redobla la seua aposta per oferir una experiència museística de qualitat, per dimensionar els aspectes patrimonials de la festa fallera i per facilitar la comprensió de la seua complexitat i riquesa cultural”, ha assenyalat Fuset.
Entre les principals novetats es troba la implementació d’un servici d’audioguies en cinc idiomas (valencià, castellà, anglés, italià i francés) a través de targetes amb codis QR, on s’expliquen 25 ninots i peces destacades seleccionats per la seua rellevància i representativitat històrica, artística i festiva.
La primera persona a rebre una audioguia i en escoltar les seues explicacions ha sigut la Fallera Major de València que no ha dubtat en començar el recorregut pel Museu i escoltar tota la informació de cadascun dels ninots.
A més, dins de les innovacions destaca la posada en marxa de màquines autoexpenedores de tickets d’entrada, els catàlegs de les exposicions i guies en quatre idiomes del Museu Faller de València, així com els articles de marxandatge relacionats amb aspectes destacats de la festa fallera, proporcionats per Junta Central Fallera.
Dins del recorregut per l’edifici, el regidor de Cultura Festiva també ha fet parada a la Sala de les Falleres Majors davant d’altra de les novetats presentades com es la vitrina museogràfica especialment condicionada per a l’exhibició del vestit original amb el qual la valenciana Pepita Semper fou nomenada Miss Espanya en 1929, així com diverses bandes originals de Fallera Major de València i Cort d’Honor dels anys 30.
“Es tracta d’introduir una reflexió sobre la figura femenina en la història de les Falles i la seua expressió en la indumentària i simbologia”, ha destacat el regidor.
Amb la voluntat de donar-li valor etnològic al Museu, també s’han creat uns panells de contextualizació sociohistòrica de les coleccions de ninots indultats i cartells. Es tracta de panells estructurats per dècades, des del anys 30 del segle XX fins l’actualitat, amb referències als principals esdeveniments o referències de la història tant a nivell mundial, espanyol, valencià i faller.
En esta fornada de transformacions també s’han col·locat quatre lones al costat de ninots seleccionats al llarg del temps, on es mostra el ninot en una foto original dins la falla quan fou indultat. La idea és facilitar la comprensió, especialment als visitants estrangers, del que és un ninot i el lloc que ocupa en la Falla.
“Valore molt positivament estes reformes que segur que ajuden a donar a conéixer millor la nostra festa al públic internacional però també a les generacions més joves”, ha apuntat Marina Civera.
Dins dels nous canvis també es troba la renovació de la pintura de l’edifici que alberga el Museu Faller de València i Junta Central Fallera; la creació d’una secció propia del Museu dins del web general de Festes de València de la Regidoria de Cultura Festiva; i la novetat de dos photocalls inspirats en ninots indultats per a que els visitants es puguen fer fotos com si foren ninots, potenciant així l’element lúdic i recreatiu de la visita al Museu i la possibilitat de compartir-lo per les xarxes socials.
Fotografies: Delegació de Comunicació JCF 
[widgetkit id=”2287″ name=”20181221MUSEUFALLERNOVETATS”]