En la vesprada d’ahir València va celebrar la 125 Batalla de Flors, la més especial de la història. Com cada últim diumenge del mes de Juliol, a les huit de la vesprada el Passeig de l’Albereda concentrava a multitud de valencians per a celebrar la Batalla més bonica del món. Enguany amb més emoció si cap en celebrar el seu 125 aniversari.
Més d’una trentena de carrosses, les grupes, els landós i els cotxes lleugers il·luminaven el recorregut al seu pas amb el colorit de les seues flors i detalls i l’alegria dels seus tripulants engalanats per a l’ocasió.
Després del llançament de la carcassa d’avís, va començar la desfilada encapçalada per la Policia Municipal a cavall de gala, seguit d’ells la cavalcada valenciana amb música de tabal i dolçaina per a acompanyar a les grupes amb parelles abillades amb la indumentària tradicional.
A continuació, el públic va poder gaudir de la desfilada de carrosses, landós i cotxes lleugers que després de la primera volta van arreplegar els premis obtinguts. Pots consultar ací la relació de premis lliurats.
Fou aleshores quan començà la vertadera Batalla de Flors, sota el so del tro d’avís, els més d’un milió de clavellons van inundar el passeig amb el llançament continu entre el públic assistent i els participants.
Les primeres carrosses que van fer la seua entrada en la desfilada van ser les tripulades per les Falleres Majors de l’Horta Sud, totes elles engalanades amb la indumentària tradicional valenciana. Dues carrosses que no entraven a concurs en ser les convidades i que portaven per lema “Minerva” i “Peixos”, ambdues de Carrosses Castillosa.
Les següents 10 carrosses concursaven en la Secció Ordinària B i en elles es podia veure a les 144 Candidates a CCHH i FFMMVV de València 2017. Sota el lema “Cigne” la carrossa d’Alfredo Demets s’alçava amb el Primer Premi d’aquesta categoria.
Altres 10 carrosses més formaven la categoria Ordinària A que portaven a les Falleres Majors dels diferents sectors participants disfressades concorde al lema de les seues carrosses.
El Sector Mislata en la carrossa “Adorns” de Vicente Demets.
El Sector La Creu Coberta en la carrossa “La Mar” de José Ángel Azpeitia.
El Sector La Seu-La Xerea-El Mercat en la carrossa “Escala Reial” de José Ángel Azpeitia.
El Sector Quart-Xirivella en la carrossa “Flors” de Carrosses Castillosa.
El Sector Poblats al Sud en la carrossa “Imperial” de Carrosses Castillosa que va obtenir el Primer Premi.
El Sector Jesús en la carrossa “Porpra” de Carrosses Castillosa.
El Sector Botànic-La Petxina en la carrossa “Mediterrani” d’Antonio Sánchez.
El Sector La Roqueta Arrancapins en la carrossa “Indoxina” d’Antonio Sánchez.
El Sector Saïdia en la carrossa “Aràbia” de Carrosses Cortesa.
El Sector Saïdia en la carrossa “Mascarada” de J. Carrero.
Continuant amb la desfilada, s’arribava a la Secció Especial en la qual les carrosses lluïen en la seua màxima esplendor en aquesta centenària festa.
En la Secció Especial B es trobava la carrossa “Puresa” de l’artista Sergio Carrero tripulada per la Fallera Major de València 2015, Estefania López, i la seua Cort d’Honor. En la carrossa “Jardiners” de Vicente Demets es trobava María Donderis, Fallera Major Infantil de València 2015 i la seua Cort d’Honor. La Regina dels Jocs Florals, Bettina Vohringer i les seues Dames d’Amor tripulaven la carrossa “Amazones” d’Antonio Sánchez. La carrossa “Paisatges del Nil” de José Ángel Azpeitia lluïa a les diferents Reines de la Federació de Cases Regionals. La Reina de la Poesia, Aitana Picazo, tripulava la carrossa que s’alçava amb el Primer Premi de la Categoria baix el lema “Àfrica” de l’artista Ximo Esteve. Finalment, el Consell de la Joventut de València s’incorporava a la desfilada en la carrossa “Gran Cavalcada” de Ricardo Alcaide.
Per la seua banda, en la Secció Especial A se podia veure espectaculars carrosses de la mà de les màximes representants de les festes de València, Castelló i Alacant. Alicia Moreno, Fallera Major de València 2016 i la seua Cort d’Honor, arreplegaven el màxim guardó de la vesprada, el Premi Baró de Cortes, amb la carrossa “Fades de primavera” de Roda i Guaita, dissenyada per Marina Puche. La Reina de les Festes de Castelló, Carolina Tàrrega, i les seues Dames lluïen en la carrossa “Papallones” d’Óscar García, dissenyada per Enrique Burriel. Alacant apareixia en la carrossa “125 Aniversari” d’Alfredo Demets amb la Bellesa del Foc, Ana Belén Castelló i les seues Dames. Tancant la desfilada, la carrossa “Màgia” de Jordi Palanca i disseny de Rafa Vilches, mostrava a una somrient Sofia Soler, Fallera Major Infantil de València 2016 i la seua Cort d’Honor.
Amb l’última carcassa de la vesprada, es posava fi a la Batalla de Flors més llarga de la història i més multitudinària quant a participació amb més de 4300 assistents.
[widgetkit id=”458″ name=”20160731Batalla”]
Fotos: Armando Romero i Josep V. Zaragoza