El cadafal de la Mare de Déu s’exposa per primera vegada a l’Almodí en una mostra que es podrà visitar fins al 30 de juny. La Mare de Déu que presideix cada any l’Ofrena s’exposa per primera al Museu de l’Almodí. L’Ajuntament de València ha preparat una exposició que s’ha inaugurat este dijous amb la presència de les Falleres Majors de València, Marina García i María Estela Arlandis, acompanyades pel president de JCF i regidor de Falles, Santiago Ballester i per la Cort d’Honor major. I no sols això, a la inauguració han estat presents un nombrós grup de FFMMV des de l’any 1987 fins a l’actualitat. Una posada de llarg que ha comptat amb el talent de la companyia Les Folies que han delectat al públic present amb un ‘tableau vivant’, encarnant l’icònic quadre “Floreal” de Pinazo que es troba en el Museu de Belles Arts de València. Una mostra que és el millor preàmbul per al cap de setmana dedicat a la Patrona de València i on es podrà contemplar el conjunt escultòric que José Azpeitia va fer en 1987 i que enguany ha sigut restaurat.
Cal recordar que en este 2024 s’ha dut a terme una restauració integral, la primera intervenció des de fa 23 anys, i que ha estat a càrrec dels artistes fallers José Luis Ceballos i Paco Sanabria. A més, es va reconstruir, al taller d’Alejandro Santaeulalia, el cadafal que els mestres fusters Ramón i Antonio Ferrer van fer a finals dels 80 per millorar així, el sistema de seguretat i adequar-se a les normatives actuals. Una restauració amb una inversió de 54.500 euros que va lluir en la multitudinària Ofrena d’enguany i que van poder contemplar tots els fallers i falleres que portaren els dies 17 i 18 de març els seus rams a la Geperudeta. Tot i això, ara s’obrin les portes de l’Almodí per a mostrar, més a prop que mai, el rostre de la Mare de Déu després de la restauració.
“TORNA A BRILLAR”, que així es com s’anomena la mostra, vol compartir amb la ciutadania el treball realitzat minuciosament en el taller de Ceballos i Sanabria i que ha aconseguit recuperar l’esplendor d’una peça icònica per al món de les Falles i per a la ciutat de València.
Esta exposició podrà visitar-se fins al 30 de juny, una mostra que recorre el passat i present del ‘cadafal’ de l’Ofrena fallera amb panells explicatius, acompanyat per una selecció de ‘ninots indultats’ i obres d’art inspirades en la devoció popular del poble valencià a la seua Mareta. Sense dubte, la disposició impactarà al visitant per les dimensions del rostre, la corona i l’aurèola, així com les arracades que són una de les peces que s’han realitzat enguany en pa de plata i que són una fidel reproducció a escala de l’aixovar de la Patrona. Una proposta expositiva que permetrà als visitants prendre fotografies i immortalitzar la visita amb una perspectiva única i inèdita.
Fotografies: Fotofilmax (JCF)
[widgetkit id=”4208″ name=”expo mare de deu”]