Durant l’acte s’ha reivindicat que “el llibret és una falla de paper”
Les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, acompanyades per les seues Corts d’Honor han assistit este matí a la presentació dels Llibrets de les falles municipals al Saló de Cristall de l’Ajuntament. A l’acte, també ha acudit el regidor Pere Fuset.
Fuset ha assenyalat durant la presentació dels llibrets Equilibri universal i El xicotet príncep que “les Falles són art, són cultura, són el motor cultural més important que tenim el poble valencià i, per tant, hem d’aprofitar el seu potencial”. El regidor també ha destacat l’esforç i col·laboració de “tanta gent implicada en el món de les Falles i en esta aposta que passa per recuperar els llibrets”, que es podran aconseguir en la llibreria Municipal, en format paper, o descarregar-se en l’APP Festes de València.
En el llibret de la Falla Gran de la plaça de l’Ajuntament han participat José Luis Pérez Font, director del Centre del Carme Cultura Contemporània; Alejandro Lagarda, historiador membre de l’Associació d’Estudis Fallers; Pepe Romero, professor del departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València: Teresa Marín García, artista visual i professora de la Facultat de Belles Arts d’Altea i Enrique Salom Marco, historiador i gestor cultural de la Universitat Jaume I. Els diferents col·laboradors han volgut reivindicar que “el llibret és una falla de paper”, ja que “permet que perdure en el temps tot allò que d’efímer tenen els monuments fallers: l’esbós i projecte inicial de l’artista, el procés de construcció, el desenvolupament argumental del tema, els versos que l’acompanyen i una invitació a la reflexió crítica” amb l’objectiu de “fixar en la memòria col·lectiva la proposta artística que enguany es planta en la plaça de l’Ajuntament”. A més, el llibret convida a tots els lectors a “reflexionar amb ironia sobre la piràmide de valors que sustenten la societat actual”.
Respecte al llibret de la falla infantil té com a proposta “reivindicar el valor de la literatura i la creació com a eines imprescindibles que ens ajuden a créixer com a persones”. A més, es destaca en aquest llibret que “l’artista Miguel Hac, amb la participació de Reyes Pe i el seu equip de col·laboradors, ens convida a fer aquest viatge a partir de l’homenatge al xicotet príncep, una obra de referència universal”.
Per últim, l’escriptora Teresa Broseta ha explicat que el monument ofereix un conte amb unes protagonistes molt conegudes que “tenen l’oportunitat de descobrir alguns dels personatges més destacats de l’obra”.
Fotografia: Armando Romero
[widgetkit id=”1843″ name=”llibrets municipals”]