Skip to main content

La pirotècnia subministra a tots els continents i és proveïdor dels principals parcs temàtics La mascletà del 15 de març era una especial no solament perquè formalment iniciaven les Falles, sinó perquè en la Plaça d’Ajuntament disparava l’empresa Ricasa, la pirotècnia en la qual treballava el pirotècnic mort a principis d’aquesta setmana. Per aquesta raó, en el seu honor no va haver-hi música en l’Ajuntament abans de l’espectacle i se li va rendir un minut de silenci.
Aquesta mascletà, amb la qual pretenia acomiadar al seu treballador, va començar en sis fases digitals, utilitzant en aquestes tant diferents ritmes tant aeris com a terrestres com a sons, aconseguint una combinació harmoniosa i divertida, però sempre mantenint l’essència de la mascletà tradicional. A continuació, es van llançar sis retencions terrestre amb acompanyament aeri, el qual es va accentuar després de l’última retenció posterior a l’entrada del primer terratrèmol. Per a culminar, van haver-hi quatre fases de terratrèmol i tres de final aeri ben diferenciades amb un magnifique tancament des de tots els punts de la plaça.
Després d’esdeveniment, moment en el qual els treballadors de Ricasa i els familiars de la mata mortal es van abraçar amb llàgrimes en els ulls; l’Alcalde de València, Joan Ribó, El Conseller de Cultura Festiva, Pere Fuset i la Fallera Major, Rocío Gil van baixar a saludar a Ricardo Caballer a la família del treballador que va perdre la vida i a lliurar-li un ram de flors.
Els convidats a la balconada van ser el Conseller de Economia, Rafael Climent, el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport +1, Vicent Marzà Ibañez, la Rectora electa O.V., Maria Vicenta Mestre, Secretari 1º Corts Valencianes, Emilio Argüeso, Vicepresidenta Diputació, Mª José Amigó i el diputat de les Corts Valencianes per Compromis, Fran Ferri.
[widgetkit id=”1877″ name=”2018 15 mascleta”]