La comitiva valenciana acudeix a la recepció oficial amb l’Alcalde de Lancaster. Últims dos dies de festival en Lancaster plens d’activitat i gaudint del Light Up juntament amb el trosset de les falles que s’ha desplaçat fins a allí. La comitiva valenciana, encapçalada per Raquel Alario Bernabé, Fallera Major de València, esprem esta meravellosa experiència abans de posar fi a l’aventura amb la cremà de la falla plantada.
El dissabte el matí començava a ritme de música gràcies a la Banda la Peris Llapisera que va despertar la ciutat amb un pasacarrer multitudinàri que va fer gaudir a tots moltíssim.
Amb la caiguda de la nit va arribar l’hora de cremar la falla que Mario Gual ha plantat en Lancaster. Tots els allí presents han valorat molt que la falla parlara sobre la història de Lancaster, els seus costums, els seus personatges històrics… destacant la recerca que l’artista ha dut a terme per a plasmar en la seua obra la cultura i tradició de la ciutat.
Un moment històric ja que esta és la primera falla que ha viscut la plantà i la cremà en el Regne Unit pel que l’emotivitat pròpia de la cremà ha sigut més rellevant si cap tant per als ciutadans de Lancaster com per als valencians que s’han desplaçat fins a allí per a viure esta experiència única.
La jornada del diumenge va començar amb la visita guiada de la comitiva valenciana al Castell medieval de Lancaster, propietat de la Regina d’Anglaterra. A més de gaudir de la preciositat de l’edifici, els valencians van poder conèixer un poc més d’història gràcies a les contínues explicacions del guia que els va fer submergir-se en els arrels de Lancaster.
Raquel Alario, ataviada amb el nostre tratge regional, va estar acompanyada en tot moment per l’alcalde de la ciutat Robert Redfern i la seua esposa, els qui els van convidar més tard a una recepció oficial en el Ashton Memorial. Allí, a més de gaudir de les meravelloses vistes de la zona, van poder degustar la gastronomia tradicional del lloc i continuar amb l’intercanvi de regals entre els quals van destacar el llibre “Falles. Un patrimoni en comú”, mocadors i samarretes de Falles de València, xapes de suport a la candidatura de la Unesco…
El cansament i el fred no han pogut amb la nostra expedició que ha gaudit al màxim de l’aventura assaborint cada detall i gaudint al màxim de tot el viscut. Una experiència enriquidora que de segur Raquel Alario recordarà amb molt afecte com un moment molt especial del seu regnat.
Fotos: Armando Romero
[widgetkit id=”750″ name=”20161105Lancaster”]