Skip to main content

Membres de diferents països de “The Falles Festival Ambassador’s Club”, un programa de Junta Central Fallera, visiten València i acudeixen a la balconada d’AMSTEL “Tenim 80 ambaixadors en països com Austràlia, Tailàndia, Nicaragua o EE.UU per a difondre Les Falles en xarxes socials”
· Enguany, Junta Central Fallera ha engegat un programa per al qual ha fitxat a desenes d’apassionats de les Falles i en el qual s’integren tant estrangers com a valencians que estan vivint fóra.
· Aquests dies, una vintena d’aquests ambaixadors de les Falles visita València per a poder compartir en xarxes socials l’experiència i la seua primera parada és la Balconada de Amstel en l’edifici Ateneu per a gaudir de la mascletà amb unes vistes privilegiades.
· Aquesta visita se sumisca a les iniciatives amb les quals Amstel recolza la candidatura de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat i que van arrancar amb la Mascletà per a la UNESCO disparada el 29 de febrer (https://www.youtube.com/watch?v=g7ntzwerwia)
València, 14 de març de 2016
Un pirotècnic austríac, la fundadora del Centre Valencià en Montpelier, un faller holandés… La balconada de Amstel ha rebut la visita de varis dels 80 ambaixadors de les Falles en el món. Formen part del programa The Falles Festival Ambassador’s Club, una nova iniciativa de JCF que ja ha reclutat a amants d’aquesta festa que es dediquen a difondre-la en diferents països. “Tenim ambaixadors a Austràlia, Tailàndia, Nicaragua, Holanda, Rússia, Argentina, Letònia, Luxemburg, EEUU, França o Alemanya, entre molts altres països. Nosaltres els facilitem fotografies i informació que ells tradueixen i treballen per a adaptar-la al seu entorn” explica Jorge Guarro, Delegat de Promoció de JCF, qui remarca que aquest treball no es redueix al mes de març, sinó que els ambaixadors van a estar col·laborant durant tot l’any perquè “si al novembre aconseguim la declaració de la UNESCO, caldrà comunicar-ho internacionalment i el seu paper va a ser essencial”.
Aproximadament el 50% d’aquests ambaixadors són estrangers que, en un moment o un altre es van enamorar de les Falles i tornen des dels seus països d’origen cada any per a visitar-les. Mentre que l’altra meitat són valencians. “Quan vam engegar el projecte començarem a rebre sol·licituds de valencians profundament fallers que estaven vivint fóra i volien col·laborar. Les circumstàncies professionals han fet emigrar a una generació que domina les xarxes socials i són tot un potencial perquè quan més es valora el propi és quan un ha de fer-se un buit en un altre país” assenyala Jorge Guarro.
Una vintena d’aquests ambaixadors està aquests dies a València visitant les Falles i una de les seues primeres experiències ha sigut la visita a la Balconada de Amstel per a poder gaudir de la mascletà amb unes vistes privilegiades.
LA VOLTA Al MÓN DE LES FALLES EN 80 AMBAIXADORS
Corinne va nàixer a França però als 20 dies la van portar a València, d’on eren originaris els seus pares, fins que als 7 anys va tornar a Montpelier. Des de llavors no perdona la seua visita anual a les Falles i la seua passió és tal que ha muntat un Centre Valencià en la seua ciutat, reconegut pel Ministeri de l’Exterior, i fins a una xicoteta Falla de la qual, per descomptat, ha sigut fallera major.
Qui somia amb apuntar-se a una comissió fallera és *Joren, un holandès de 27 anys que espera a aprendre espanyol per a convertir-se en faller. Va visitar per primera vegada aquestes festes fa nou anys, amb el seu pare, després de conèixer-les a través d’Internet. Des de llavors torna cada any, “em demane les vacances per a poder estar a València des de la Crida a la Cremà” i compta amb un gran grup d’amics en els quals hi ha artistes fallers, pirotècnics, falleres majors i, per descomptat, valencians del carrer.
Un altre holandès fascinat per les Falles és Michael, de 28 anys. Però ell sí s’ha atreveix amb l’espanyol i amb les comissions de festes: des de fa quatre anys és faller en Russafa. “M’encanta la germanor que es crea en aquesta festa, l’ambient en el casal i en els carrers, volia ser ambaixador de les Falles per a compartir-ho en xarxes socials amb la gent a Holanda perquè allí no hi ha cap celebració semblant”.
Qui també troba grans diferències d’aquestes festes amb les del seu país és pirotècnic austríac Gennot. Des de fa quatre anys ve per a veure les mascletaes perquè “és un espectacle pirotècnic únic, el millor del món”. Tal és la seua passió que ja l’ha contagiat a alguns col·legues alemanys i junts planegen obrir una web en alemany sobre la pirotècnia fallera.
Recentment aterrat a Espanya, Carlos és un altre dels membres de The Fallas Festival Ambassador’s Club, un estudiant de Belles arts que està de beca Erasmus a Palerm i els companys italians de la qual no poden entendre com podem crear els monuments fallers, unes escultures tan espectaculars, per a cremar-los als cinc dies. En el costat oposat està Beatriz, una estudiant de filologia anglesa en la Universitat de València que col·labora amb el programa Erasmus en la recepció d’estudiants de tot el món i el primer del que els parla són les Falles. Els qui no li les perden mai, encara que viuen des de fa cinc anys a Londres, són Víctor i Juana, que fins i tot van apuntar a la falla al seu fill als dos mesos de nàixer i amb 2 anys, aquesta va a ser la seua tercera Ofrena. Tampoc ha pogut faltar a la seua cita fallera Itziar, qui treballa des de fa un any com au-pair a Cambridge, perquè ho porta en la sang: durant 30 anys el seu pare ha sigut president i ella ha sigut tres vegades fallera Major Infantil i una vegada Fallera Major de la F. Marquès de Car-Doctor Chiarri.
Se’ls sumen una agent turístic de 25 anys, Nuria, que passa sis mesos a l’any vivint fóra; Beatriz Sancho, informàtica establida en Frankurt i Àngel, que el pròxim any viatjarà a Coppenhage per a continuar els seus estudis i vol aportar a aquest programa la difusió de l’experiència fallera a Puçol perquè és molt diferent a la qual viu a València. Són solament alguns dels 80 apassionats de les Falles que, de manera voluntària, volen contribuir a la difusió d’aquestes festes a tot el món a través de les xarxes socials. “No hi ha millor eina, permeten transmetre la proximitat i l’emoció d’aquestes celebracions a través de la vivència de persones que poden ser com tu o com jo, perquè tots som protagonistes en aquestes festes i si alguna cosa caracteritza a les Falles, a més de la seua espectacularitat, és el seu caràcter acollidor” explica el Delegat de Promoció de JCF. Uns atributs que es reflecteixen en el vídeo de Amstel que forma part de la seua campanya de suport a la candidatura de la UNESCO i que ja està circulant a través de YouTube i dels perfils de la companyia en Facebook i Twitter.
https://www.youtube.com/watch?v=g7ntzwerwia
 
PER A MÉS INFORMACIÓ:
Publips: María García (658 23 95 06) i Patricia Vega (669 499 488) prensa@publips.net
HEINEKEN Espanya: Ana Jiménez: ana.jimenez@heineken.es Tel.: 91 714 92 62 // 600 99 72 35
 
[widgetkit id=”192″ name=”014AmbassadorsClub”]