Skip to main content

Què fem els fallers quan ens proposem alguna cosa? L’aconseguim. Tot va començar fa un parell d’anys…
Vivim en l’era de la tecnologia, de fet, no sabem viure d’una altra manera. Usem el mòbil com a agenda, fem la compra a través d’ell. També podem veure el temps que farà en la nostra ciutat, fer que s’encenga l’aire condicionat estant fora de casa, demanar un taxi, i inclús arròs tres delícies… che, el que faça falta! Però si hi ha alguna cosa que ens agrada per damunt de totes les coses és estar connectats amb la resta de gent… mantindre conversacions a través d’una pantalla s’ha convertit en eixe café amb el teu amic, amb el que arreglàveu el món una vesprada qualsevol, en la seua versió 2.0; i si podem fer-lo amb un muntó de persones al mateix temps, molt millor!!! Creem grups, moltes vegades per damunt de les nostres possibilitats (perquè l’anem a negar), i establim amb ells un ni amb tu ni sense tu de manual.
La cosa no queda ací… el tema està que ja no sols ens basta comunicar-nos amb paraules…. No. El que més ens agrada de tot és poder incloure en eixes conversacions dibuixets diversos… des de caretes en les seues diferents versions d’estats d’ànim… passant per una mona que es tapen i destapen els ulls… fins a arribar, per exemple, a una flamenca en tota la seua esplendor.
Animalets, vehicles, flors… peres, pomes, hamburgueses, shushi, cuixes de pollastre…. però un moment… i la nostra paella?? No sols de paella viu el valencià, ni tampoc el faller, però no podem obviar que ens encanta assentar-nos i disfrutar amb bons amics d’una deliciosa paella.
I en este punt, va entrar en joc Arroz La Fallera. L’objectiu, aconseguir que un dels plats més coneguts del món, icona de la nostra gastronomia, tinguera el seu corresponent “emoji” amb el que poder il·lustrar les nostres conversacions.
La Fallera va començar una campanya en que va participar, de forma molt activa, el còmic valencià Eugeny Alemany. La seua primera parada va ser Sant Francesc. Així va començar l’Operació #PaellaEmoji. Van omplir la ciutat de cartells, van buscar aliats, van fer un concurs de paelles entre valencians residents a San Francisco… i després d’algunes pedres en el camí, van descobrir que la clau per a crear el #PaellaEmoji estava en l’ empresa Unicode (un consorci format per membres d’Apple, Google, Microsoft, IBM i Adobe, entre altres. Ells són els que decidixen què emojis s’inclouen en el teclat dels dispositius electrònics). Després de parlar amb ells, van trobar la resposta al com aconseguir el #PaellaEmoji, la freqüència d’ús.
Per a ajudar a aconseguir-ho, La Fallera va celebrar la #PaellaEmoji Party. Una festa a través de Twitter que va aconseguir que l’hashtag #PaellaEmoji fóra Trending Topic Nacional i Tendència Mundial. Amb més de 25.000 tuits, 45 milions d’audiència i quasi 120 milions d’impressions en Twitter. A més, es van sumar a la festa a la #PaellaEmoji Party personatges influents com Arturo Valls, Máxim Huerta i Quim Monzó, i nombrosos organismes i marques. Inclús els diputats valencians de Compromís-Equo, PSOE, PP i Esquerra Plural van fer un acte de suport en el Congrés dels Diputats.
Unicode va rebre un videoinforme que arreplegava la freqüència d’ús de l’hashtag #PaellaEmoji en les xarxes socials, amb totes les dades que demostraven que el món necessitava l’emoji de la Paella.
I per fi, després d’uns mesos d’espera, a mitjan mes de maig vam rebre la notícia que unicode havia acceptat incloure l’emoticona de la paella en la seua pròxima actualització de WahtsApp.
Per a celebrar-ho, l’Ajuntament de València, des de la regidoria de Cultura Festiva, junt amb Junta Central Fallera, i en col·laboració amb La Fallera, s’han proposat batre un rècord Guinness.
Un comboi de rècord se celebrarà el 3 de juliol, a les 18:00 hores, en el passeig de l’Albereda de València. El rècord a batre és el de cuinar més plats al mateix temps a l’aire lliure, rècord que actualment té Polònia amb 2.853 barbacoes.
3.000 paelles de 10 comensals cada una com a objectiu, cuinades per 3.000 cuiners amb l’ajuda de 3.000 ajudants. Tots els ingredients, inclosa la paella, correran a compte de l’organització. Els participants només hauran de portar els utensilis de cuina i els trespeus.
La impossibilitat de donar de dinar a 30.000 persones en la zona de cuinat, farà que cada cuiner puga emportar-se les racions de paella per a poder degustar-la entre amics.
En breu, s’obrirà el termini d’inscripcions i coneixerem més informació d’este gran esdeveniment gastronòmic. Des d’ací, fem un crida al Comboi faller per a aconseguir este rècord que, sens dubte, potenciarà eixa marca tan nostra que és, les falles.
Perquè si ens ho proposem, ho aconseguim.
Fotografies: Josep V. Zaragoza
[widgetkit id=”293″ name=”comboi”]