Skip to main content

Una delegació valenciana viatja fins a Magúncia per a celebrar el 40é aniversari entre esta ciutat alemanya i València.   Fa ara quasi mig segle, València i la ciutat alemanya de Mainz van estretir les seues relacions mitjançant la signatura d’un acord d’agermanament. L’11 de desembre de 1978, València es convertí en la primera ciutat espanyola en signar un contracte d’agermanament amb una ciutat alemanya. Estes dues ciutats, unides no sols per motius culturals i d’amistat entre els seus ciutadans, sinó també per la història de la impremta, han celebrat durant aquest cap de setmana el 40é aniversari de dita fita.
Per a fer-ho, una delegació valenciana s’ha traslladat a la ciutat alemanya de Magúncia (Mainz, en alemà) per participar en els actes de commemoració. Aquesta delegació ha estat integrada per Sandra Gómez, que viatjà acompanyada de la seua assessora, Pilar Bernabé, en representació de la Regidoria de Turisme, així com per Miguel Ángel Pérez i Laura Llopis, en nom de Turisme València.
Per part de la Junta Central Fallera, es desplaçaren fins a Magúncia el president de l’organisme, Pere Fuset, la vicepresidenta de Promoció, Montse Catalá, el delegat de Promoció i la màxima representant de les festes en València, la Fallera Major Rocío Gil.
Així, la ciutat de Mainz ha convidat l’Ajuntament de València a participar en la festivitat més important de la ciutat, el Festival de Johannisnacht, en honor a Johannis Gutenberg. La festa s’ha desenvolupat des del divendres 22 fins el dilluns 25 de juny i el cartell oficial va ser dissenyat per l’artista valencià Pablus. La presència de les Falles s’ha materialitzat a través d’un monument de vareta i de cartró-pedra elaborat per l’artista faller Ximo Esteve. L’artista ha viatjat fins a Mainz per plantar la falla el dijous 21 de juny, un dia abans de l’inici de les festes de la ciutat.
A la seua arribada a la ciutat, la delegació valenciana acudí a visitar el monument, que es va alçar sobre una plataforma flotant a la riba del riu Rhin. Segons dades facilitades per l’Ajuntament de València, vora 500.000 persones han visitat el monument d’Esteve.
Després d’esta visita, la delegació va ser rebuda en l’Ajuntament de Magúncia per l’alcalde Michael Ebling. L’acte, que també va comptar amb la presència del cònsol d’Espanya en Alemanya, Álvaro Trejo, suposà una oda a l’enorme quantitat de llaços d’unió existents entre Magúncia i València. Uns llaços que, segons Ebling, són més que necessaris en l’actualitat. “Com més pedres utilitzem per a construir ponts, menys pedres hi hauran per a construir murs”, declarà Ebling durant la recepció.
Posteriorment, després de la intervenció de l’alcalde de Magúncia i de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, es va procedir a l’intercanvi de regals. La delegació valenciana entregà a l’Ajuntament de Magúncia un ninot indultat de la figura de Gutenberg, que romandrà exposat de manera permanent en el Museu Gutenberg, en record del 40é aniversari de l’Agermanament entre Magúncia i València. Per la seua part, Magúncia ha obsequiat València amb un dels 50 cors realitzats per artistes locals per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. Es tracta d’un cor dissenyat per Alfonso Mannella, que mostra una escena en què apareix Gutenberg i la catedral, així com la representació d’un bes de Basquiat a Keith Haring en una foto de George Hirose, un bes que representa l’amistat i la convivència afectuosa més enllà de les diferències de sexe i nacionalitat. A més, es va repartir el llibre “Falles, un patrimoni comú”, així com les xapes oficials de 2018 dissenyades per Yinsen Studio,
La celebració matinal va culminar amb un esmorzar entre els representants de l’Ajuntament de Magúncia i la delegació valenciana.
Fotografies: Armando Romero
[widgetkit id=”1990″ name=”MainzMañana”]