• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum Assemblea de presidentes i presidents de falla del 31 d'octubre de 2023

Resum Assemblea de presidentes i presidents de falla del 31 d'octubre de 2023

Ací teniu el resum de l'acta de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes d'octubre.

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada a la Sala Rodrigo del Palau de la Música, el dimarts 31 d’octubre del 2023 a les 20.02 hores amb la Presidència del Sr. Santiago Ballester Casabuena, com a Secretari General el Sr. Nicolás Garcés Casal, amb l’absència justificada de la Vicepresidència 4a i amb  l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establerts en la  convocatòria.

Pren la paraula la Presidència abans de donar pas al primer punt de l’ordre del dia. Indica el motiu d’avançar a les 20:00 hores l’assemblea. El Palau de la Música ha d’estar tancat abans de les 23:00 hores, el que ha obligat a celebrar l’assemblea en aquest horari.

 

PRIMER PUNT: Aprovació, si escau, de les actes anteriors corresponents a l’Assemblea extraordinària de l’11 de setembre i a l’Assemblea ordinària de l’11 de setembre de 2023.

Ambdues actes son aprovades per assentiment dels assistents.

 

SEGON PUNT: Aprovació, si escau, de l’informe emès per la Comissió de Recursos.

Pren la paraula Jorge Defez, component de la Comissió de Recursos. Exposa que, atenent al vigent Reglament Faller així com a les normes aprovades en assemblea de Presidents d’abril de 2023 per al procés de Preselecció, la comissió va prendre la decisió que la xiqueta de 14 anys no formaria part del procés de Preselecció de candidates a Fallera Major Infantil de València 2024.

Indica que aquest procés, no és un acte més en l’agenda de les Falleres Majors de la falla. Aquest fet estès en la majoria de comissions, dona lloc a errors i malentesos com l’exposat. La Preselecció és un procés per a trobar a les Falleres Majors de València del proper exercici, on es pot presentar qualsevol persona de la comissió que reunisca els requisits establerts a les normes.

Proposa a petició de la mare de la xiqueta afectada, que aquest fet siga reconsiderat en un futur per a evitar que es torne a donar.

Pren la paraula el President, per a portar a terme la votació, sent el resultat de la mateixa el següent:

-       Vots a favor:             82

-       Vots en contra:          0

-       Abstencions:              1

Queda aprovat l’informe emès de la Comissió de Recursos.

 

TERCER PUNT: Informe de Presidència.

Pren la paraula la Presidència, agraint a tots els participants en l’acte d’Elecció celebrat al pavelló de la Fonteta. Informa de la reducció del temps de celebració de l’acte així com de la bona acollida per part del públic de la proposta de l’espectacle celebrat.

Felicita a les 26 candidates escollides en aquell moment. Cedeix la paraula al Secretari General, per a que done lectura de l’acta d’elecció de candidates, així com de les actes d’elecció de les Falleres Majors de València per a 2024.

En primer lloc dona lectura de l’acta d’elecció de les candidates a Fallera Major Infantil de València 2024, sent el text de la mateixa el següent:

Reunit el jurat elegit en sessió extraordinària per l’Assemblea de Presidents i nomenat pel President de la Junta Central Fallera, D. Santiago Ballester Casabuena, composat pels següents membres:

Sra. María Berbel Fernández, Sra. Noelia Ibáñez Castro, Sra. Alejandra Compañ Lapuente, Sr. Carles Berriales Arlandis, Sr. Vicente Redondo Ruíz, Sr. Francisco Castellano Ibáñez, Sra. Marta Puig Royo.

Després de les pertinents proves i deliberacions, acorden per unanimitat designar com a candidates a Fallera Major de València 2024 a les següents xiquetes:

-       Eva Harto Salvador de la falla Avinguda de l’Oest, sector El Pilar – Sant Francesc.

-       Valeria Casanova Carratalà de la falla Santa María Micaela – Martí l’Humà, sector Botànic – La Petxina.

-       Rocio Bonal Bonora de la falla Isabel la Catòlica – Ciril Amorós, sector Pla del Remei – Gran Via.

-       Carla Estornell de la Viña de la falla Trinitat – Alboraia, sector Saïdia.

-       Martina Dorado Díaz de la falla Rubén Darío – Fra Lluís Colomer, sector Algirós.

-       Julia Daries Ricart de la falla Malva-rosa - Antoni Pons – Cavite, del sector Malva-rosa – Cabanyal – Beteró.

-       Paula Escribano Díaz de la falla Gayano Lluch, del sector Rascanya.

-       Marina García Arribas de la falla Manuel de Falla – Tamarindos, del sector Campanar.

-       Gabriella Giannattasio Dell’isola Herrero de la falla Borrull – Túria, sector Botànic – La Petxina.

-       Marina Lacomba Sánchez de la falla Barraca – Espadà, del sector Malva-rosa – Cabanyal – Beteró.

-       Rocío Paredes Andrés de la falla Doctor Gil i Morte – Doctor Vila Barberà, del sector la Roqueta – Arrancapins.

-       Sofía Artal Palop de la falla Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel.lí, del sector la Creu Coberta.

-       Lola López Flor de la falla Comte de Salvatierra – Ciril Amorós, del sector Pla del Remei – Gran Vía.

Així mateix, també dona lectura a l’acta d’elecció de candidates a Fallera Major de València 2024. El text de la mateixa és el següent:

Reunit el jurat elegit en sessió extraordinària per l’Assamblea de Presidents i nomenat pel President de la Junta Central Fallera, D. Santiago Ballester Casabuena, composat pels següents membres:

Sr. Adrián Gómez Iranzo, Sra. Amparo Gómez Gómez, Sra. Anís Lorente Medina, Sr. Artur Part Escrivá, Sra. Bárbara Sastre Gaitán, Sra. Eva Capilla Ponce, Sra. Noelia Soler Díaz.

Després de les pertinents proves i deliberacions, acorden per unanimitat designar com a candidates a Fallera Major de València 2024 a les següents senyoretes:

-       Natalia Palomero Andreu de la falla Sant Ignasi de Loiola – Jesús i María, del sector Botànic – La Petxina.

-       Lucía Santarrufina Terrasa de la falla Bilbao – Maximilià Thous, dels sector Saïdia.

-       Carla Olmos Llovera de la falla Almirall Cadarso – Comte d’Altea, del sector Pla del Remei – Gran Via.

-       Beatriz Prieto López de la falla Poeta Emili Baró – Enric Ginesta, del sector Pla del Reial – Benimaclet.

-       Lucía Pastor Ramos de la falla Misser Rabassa – Poeta Maragall, del sector Jesús.

-       Marta Teresa Chapa Herrero de la falla Poeta García Lorca – Oltà, del sector Quatre Carreres.

-       Jessica Ojeda Vázquez de Adredos de la falla Illes Canàries – Trafalgar, del sectr Camins al Grau.

-       Carmen Mollá Boscá de la falla Doctor Gil i Morte – Doctor Vila i Barberà, del sector la Roqueta – Arrancapins.

-       María Estela Arlandis Ferrando de la falla Bisbe Jaume Pérez – Lluís Oliag, del sector Quatre Carreres.

-       Lucía Hernández Carabal de la falla Ferran el Catòlic – Àngel Guimerà, sector la Roqueta – Arrancapins.

-       Celia Fuster Pallarés de la falla Comte de Salvatierra – Ciril Amoròs, sector Pla del Remei – Gran Via.

-       Núria Solaz Jiménez de la falla Gayano Lluch, del sector Rascanya.

-       Ana Miralles Coloma de la falla Avinguda Burjassot – Pare Carbonell, del sector Benicalap.

Continua el Secretari General, donant lectura a l’acta entregada a la Presidència Nata, María José Català Verdet, amb l’elecció de la Fallera Major Infantil de València 2024. El text de la mateixa és el següent:

Reunit el jurat triat a l’efecte, presidit per Santiago Ballester Casabuena, i, com a vocals, María Berbel Fernández, Noelia Ibáñez Castro, Alejandra Compañ Lapuente, Carles Berriales Arlandis, Vicente Redondo Ruiz, Francisco Castellano Ibáñez i Marta Puig Royo; després de les oportunes deliberacions, de conformitat amb l’article 71 del vigent Reglament Faller, i en representació de la Junta Central Fallera, tenen l’honor, per UNANIMITAT, de proposar-li que es digne nomenar FALLERA MAJOR INFANTIL DE VALÈNCIA DE L’ANY 2024 a la xiqueta:

MARINA GARCÍA ARRIBAS

Que pertany a la falla: Manuel de Falla - Tamarindos 

 Sector: Campanar.

D’igual forma, dona lectura a l’acta d’elecció de la Fallera Major de València 2024. El text de la mateixa, és el següent:

Reunit el jurat triat a l’efecte, presidit per Santiago Ballester Casabuena, i, com a vocals, Amparo Gómez Iranzo, Bárbara Sastre Gaitán, Eva Capilla Ponce, Adrián Gómez Iranzo, Anaís Lorente Medina, Noelia Soler Díaz i Artur Part Escrivá; després de les oportunes deliberacions, de conformitat amb l’article 71 del vigent Reglament Faller, i en representació de la Junta Central Fallera, tenen l’honor, per UNANIMITAT, de proposar-li que es digne nomenar FALLERA MAJOR DE VALÈNCIA DE L’ANY 2024 a la senyoreta:

MARÍA ESTELA ARLANDIS FERRANDO

Que pertany a la falla: Bisbe Jaume Pérez – Lluís Oliag 

 Sector: Quarte Carreres.

Pren la paraula la Presidència per a felicitar a les components de les Corts d’Honor i més especialment, a Marina i María Estela, per haver estat triades com a Falleres Majors de València per al 2024.

Informa el president, sobre els dècims de loteria de Junta Central Fallera, el 15 de novembre de 18:00 hores a 20:30 hores, es facilitarà la seua compra en la seu de JCF. Recorda que es poden comprar 2 dècims per falla, 2 dècims per membre de Junta Central Fallera i 1 dècim per Junta Local Fallera.

Comenta la Presidència la celebració, el passat 18 d’octubre al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, de la presentació dels projectes de les falles municipals de 2024. La falla infantil serà obra dels artistes Ceballos i Sanabria junt a Marina Puche. En la falla gran, l’artista serà Pere Baenas amb la col·laboració d’ESCIF.

Comunica el President l’inici del termini per a presentar la documentació dels permisos de cara a les falles de 2024. L’últim dia serà el 22 de desembre. Recalca la necessitat de presentar els permisos amb temps per a donar temps de sobra al servici, per a evitar demores en casos de correcció d’errades.

La Presidència anuncia l’inici de les reunions per a l’elaboració del Ban Faller amb totes les parts implicades. S’han de celebrar més trobaments, però es pretén tindre acabat el ban en els propers 15 dies. Es pretén avançar-ho tot dos dies per a evitar problemes, al ser 2024 any bixest. En la propera assemblea s’informarà dels acords.

En quant al pressupost per al proper exercici de la Junta Central Fallera, informa la Presidència la seua presentació la setmana anterior al Consell Rector. L’import ascendirà a 3.353.000,00€, sent més alt al de l’exercici anterior. Estos increments es concentraran principalment en pirotècnia i per a la indumentària.

Anuncia el President per a la propera assemblea, la celebració de dues convocatòries en un mateix dia, l’Ordinaria habitual i altra Extraordinaria per a tractar el reglament de funcionament del Congrés Faller, que es pretén reactivar després de revisar la secretaría municipal el tractat fins al moment.

Pren la paraula el Secretari General per a informar sobre l’assegurança de Responsabilitat Civil. Es troba en la Delegació d’Incidències i serà recollit pels Delegats de Sector, qui els repartiran posteriorment a les falles. També estan també disponibles els certificats dels sectors i agrupacions, recollits també dins de l’assegurança.

Informa el Secretari General sobre la necessitat de presentar de manera presencial la documentació sobre la SGAE i no per la secretaria virtual o correu electrònic. Recorda que s’han de portar 3 còpies i 2 programes de mà per a la seua correcta tramitació.

Comunica la recepció de totes les declaracions de les falles per a la classificació de falles. S’està treballant en la proposta de classificació que s’enviarà al llarg de novembre a les falles per a les al·legacions i posteriorment la seua aprovació en la propera assemblea.

Informa del termini per a poder aportar documentació per a l’elaboració del Llibre Faller, que finalitzarà el 7 de desembre. Demana atenció en les dates per tal d’evitar demores en la presentació del llibre.

 

QUART PUNT: Horari d’inici de les Assemblees de Presidents/es.

Pren la paraula la Presidència. Abans de procedir a la votació a mà alçada, exposa els condicionants que hi ha en quant als horaris per a celebrar les assemblees.

A les 20:00 hores, tindran lloc al Palau de la Música. En canvi, si es celebren a les 22:00 hores, han de celebrar-se a Jubiocio, donat que el Palau de la Música actualment no pot tindre ús més enllà de les 23:000 hores.

Dona pas al Secretari General per a donar inici a la votació. El resultat de la votació és el següent:

20:00 HORES

-   Vots a favor:     ...     52                               - Vots en contra: ...     0                   -   Abstencions:                     ...           4

22:00 HORES

-   Vots a favor:         ...           25                    -   Vots en contra: ...    0                        Abstencions:                     ...           4

Queda per tant establert l’horari de les assemblees a les 20:00 hores al Palau de la Música.

Pren la paraula Julio Torras en representació de la falla 100 Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí. Indica el condicionament existent en la votació donat el canvi d’ubicació que comporta l’horari escollit. Considera la votació distorsionada per aquest fet.

Proposa la presidència, si així ho estimen la majoria dels assistents, en tornar a repetir la votació en un futur quan no hi haja cap condicionant.

Pren la paraula Amalio, President de la falla 306 Cedro – Explorador Andrés. Puntualitza que la proposta era clara, per tant la votació ha estat justa.

Pren la paraula Rafa Ferrando en representació de la falla 289 Isabel la Catòlica – Ciril Amoròs. Prega la repetició, en un futur, de la votació en el moment que no hi haja cap condicionant en la mateixa.

 

CINQUÈ PUNT: Precs i Preguntes

Pren la paraula el President de la falla 79 Ferran el Catòlic – Àngel Guimerà. Prega, es puga modificar l’informació de la seua falla al Llibre Faller donat que han apreciat errades.

Respon el Secretari General. Insta al president a remetre a la seua direcció de correu electrònic, la informació que ha de ser modificada.

Pren la paraula Paula, Presidenta de la falla 226 Doctor Joan Josep Dómine - Port. Considera, en base al que es va sol·licitar en l’anterior assemblea, que el que es votava era l’horari, independentment del lloc on es celebre l’assemblea. Els condicionants s’han esmenat en la pròpia assemblea i no abans. Prega per tant, es considere per vàlida i vinculant.

Respon la Presidència, que ha esmenat el problema que presenten les assemblees en estos moments al Palau de la Música, per no poder perllongar-se més enllà de les 23:00 hores. Indica que s’ha escollit amb

la votació les 20:00 hores, i que per tant, eixa serà l’hora en que es celebren les assemblees.

Pren la paraula la presidenta de la falla 324 Poeta García Lorca - Oltà. Prega que els presidents amb component a la Cort d’Honor, puguen assistir a la proclamació, com anteriorment s’havia estat fent.

Respon el Secretari General. Indica que és protocol d’Ajuntament qui estipula l’aforament de l’acte. La donada la gran quantitat d’assistents pel nombre de familiars en primer grau de les candidates, es va donar preferència a estos.

La Presidència, indica el límit d’espai i aforament que hi ha a l’hemicicle, lloc on es celebra la proclamació de les Falleres Majors de València.

Pren la paraula, Jorge Defez president de la falla 205 Nord – Doctor Zamenhoff. Prega una millor comunicació amb la Delegació de Govern per a evitar situacions semblants a les viscudes als Balls al Carrer del diumenge 29 d’octubre, on van confluir al mateix espai amb una manifestació. Així mateix, prega disculpes publiques per part del servici competent, als fallers i falleres que es trobaven en eixe moment en la Plaça de la Mare de Déu.

La Presidència condemna els moments de tensió patits per les comissions participants en eixa jornada. Des de Junta Central Fallera si s’havia notificat a la Policia Local la celebració dels actes dels balls al carrer. Va haver alguna errada de comunicació entre la delegació de la Policia Local i la Delegació de Govern.

Pren la paraula Julian Carabantes, President de l’Agrupació de falles del Marítim. Prega, es puga traslladar l’agraïment de una de les falles implicades en l’incident als Balls al Carrer, a la Delegació de Cultura de la Junta Central Fallera per l’ajuda i recolzament rebut. Prega també, l’habilitació del carril EMT-TAXI, per tal d’estacionar els vehicles que estiguen a l’assemblea.

Respon la Presidència que s’ha traslladat al servici corresponent. De moment, s’ha de fer ús de les zones habilitades per a l’aparcament als dos extrems del Palau de la Música. En referencia a les falles afectades, els habilitaran un dia per tal de poder portar a terme la jornada de Balls sense inconvenients.

Pren la paraula la Presidenta de la falla 223 Benicadell – Sant Roc. Pregunta per la situació de les subvencions de pirotècnia i música corresponent a l’any anterior.

Indica la presidència que en breu s’abonaran les subvencions després d’haver revisat tota la documentació aportada.

Pren la paraula el President de la falla 97 Sèneca – Yecla. Prega, es puga tenir en compte el canvi de normativa pel que fa als castells unflables, donat que el breu període de temps donat per tal de sol·licitar els permisos es escàs per tal que els proveïdors puguen actualitzar els paràmetres nous.

La Presidència es pren nota per tal de poder consultar la nova normativa i veure la millor forma d’abordar els possibles problemes ocasionats.

Pren la paraula el President de la falla 189 Giorgeta – Roís de Corella. Prega, es puga regular la situació amb les empreses que porten a terme els campionats de futbol sala i pàdel. Pel que fa a futbol sala, l’empresa ha organitzat tres partides seguides sense cap dia de descans entre jornades, impedint el correcte descans dels participants. Al pàdel, indiquen que no hi ha control dels jugadors que participen a les partides, havent casos on professionals ocupen el lloc d’altres jugadors en nivells superiors.

Respon la vicepresidència 5a. Des de la Delegació d’Esports estan tractant de controlar que no hi haja cap incompliment de normes als campionats. Saben que han tingut problemes amb els horaris establerts per l’empresa per a portar a terme els partits. Per a properes edicions, es regularitzaran els inconvenients que s’estan patint enguany, incloent clàusules dins de la licitació que permeta un millor control.

Pren la paraula Estefania de la falla 85 Cuba – Dénia. Pregunta pel canvi d’ubicació dels Balls al Carrer, passant a la Plaça del Patriarca, donat que el dia que se’ls ha assignat és el 5 de novembre. Així mateix, pregunta pel motiu del canvi.

Indica la Presidència, que el motiu respon a la sobresaturació de la Plaça de la Mare de Déu per part dels turistes que visiten la ciutat, intentant durant un temps minvar la quantitat de gent que s’acumula a la plaça.

Pren la paraula el President de la falla 68 Conserva - Berenguer Mallol. Prega que els abonaments realitzats per l’Ajuntament en base a les subvencions, puguen indicar al concepte quina és per a poder portar un millor control i comptabilitat. Pregunta per quines subvencions van a ser convocades de cara al exercici 2024 i pel percentatge que s’atorgarà per cada una d’elles.

Informa la Presidència que es preveu realitzar les mateixes subvencions que s’estaven convocant fins ara, amb un percentatge semblant. En quant al concepte, mirarà amb el servici de poder indicar d’alguna manera, què s’està abonant.

Pren la paraula el representant de la falla 179 Ferros – Joan Baptista Perales. Pregunta sobre els Balls al Carrer, si les falles que estan pendents d’actuar, també han patit el canvi d’ubicació o si per contra, aquesta mesura és temporal.

Respon la vicepresidència 3a per a indicar que aquest canvi afectarà a les falles que actuen fins el pròxim 14 de gener, dia en que es retornarà a la Plaça de la Mare de Déu. S’ha escollit la Plaça del Patriarca per donar més visibilitat als Balls al Carrer.

Demana disculpes per l’incident patit als Balls al Carrer, condemnant la situació viscuda pels fallers i falleres allí presents.

Pren la paraula Amalio, President de la falla 306 Cedre – Explorador Andrés. Prega la resolució en l’entrega dels premis d’Ingeni i Gràcia a la seua falla, que no van ser correctament localitzats en l’entrega del passat mes de maig.

La presidència es pren nota del prec per a intentar resoldre aquest inconvenient el més prompte possible.

S’alça la sessió, quan son les 21:03 hores de la nit, del que com a Secretari extenc la present acta amb el vist i plau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte