• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Concurs de maquetes i maquetes d'escenes de falla

Les maquetes de falla hauran de ser entregades el 2 de febrer en horari de 10h a 14h en la mateixa Exposició del Ninot i les d'escenes es visitaran als casals en març

BASES CONCURS DE MAQUETES, I MAQUETES D'ESCENES DE FALLA 2024

1.- OBJECTE I FINALITAT DE LA CONVOCATÒRIA

La convocatòria d'este concurs de maquetes de falla perquè puguen ser realitzades per majors i xiquets creant un vincle de creativitat, de coneixement de la festa i de l'acostament a l'ofici dels artistes fallers amb l'elaboració d'una maqueta de falla conjuntament membres de diferents generacions de la festa.

2.- PARTICIPANTS

Podran participar tots els components de les comissions de falla, tant infantils, juvenils o majors, que estiguen constituïdes legalment i inscrites en el cens de Junta Central Fallera de València.

3.- CARACTERÍSTIQUES DE LES OBRES I CATEGORIES

Cada comissió de falla podrà presentar tan sols una maqueta de cada categoria, la qual serà de lliure disseny, a l'igual que els materials per a fer-la, mantenint sempre l'esperit i l'aparença de falla, amb el seu lema, contingut i crítica.

S'establixen 2 categories:
-Maqueta de Falla
-Maqueta d'escena de Falla


Les maquetes hauran de tindre les següents MESURES MÀXIMES:
- ALÇADA 70 cm.
- DIÀMETRE 50cm x 50 cm.

La maqueta, portarà en un lloc visible el lema de la maqueta i el nom de la comissió. S'aportarà un document que incloga l'explicació de la maqueta redactat en valencià i castellà.

- Es pot utilitzar qualsevol tipus de material, sempre que siga en benefici del treball presentat i preferiblement combustible.


4.- INSCRIPCIONS

Es realitzaran a través de la Secretaria Virtual de la Junta Central Fallera (Zona Privada – Tràmits i servicis –) i quedarà definitivament inscrita quan arribe la contestació per correu electrònic de la inscripció correcta per part de la Delegació de Festejos.

5.- PREMIS
La quantia total dels premis és de 1.300,00.-€, que es distribuiran, de la següent manera:
S'establixen els següents en cadascuna de les categories:

MAQUETES DE FALLA

1° PREMI.- ESTENDARD BRODAT I 400,00€
2° PREMI.- ESTENDARD BRODAT I 250,00€
3° PREMI.- ESTENDARD BRODAT I 150,00€

MAQUETES D'ESCENA DE FALLA
1° PREMI.- ESTENDARD BRODAT I 250,00€
2° PREMI.- ESTENDARD BRODAT I 150,00€
3° PREMI.- ESTENDARD BRODAT I 100,00€

Del quart a l'últim participant s'entregarà un diploma recordatori de la participació

Les tres maquetes guanyadores, tant de falla com d'escena de falla, donaran permís a la Delegació de Festejos Junta Central Fallera, per a exposar-les en un lloc encara per determinar.

6.- JURAT

Serà designat per la Delegació de festejos, i estarà format per 1 artista faller, 1 membre de la delegació i un faller.

Es valoraran els acabats, així com l'originalitat del treball presentat, però, sobretot, la sàtira i la crítica, i l'aparença de falla, en el seu concepte estètic i en el cas de les escenes, l'harmonia dels ninots i el missatge que volen criticar i transmetre

7.- LLOC I DATA

El jurat visitarà les maquetes d'escena de falla en els locals de les comissions participants, la primera setmana de març de 2023. L'horari del pas del jurat, serà comunicat amb la deguda antelació a les Falles participants per la Delegació de festejos de JCF. Les maquetes de falla hauran de ser entregades el 2 de febrer en horari de 10h a 14h en la mateixa Exposició del Ninot.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte