• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

La imatge de les Falles 2016 a càrrec de Ibán Ramón

El dissenyador Ibán Ramón, amb una àmplia trajectòria en projectes d’identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica, serà el responsable de realitzar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2016, segons ha decidit el comité encarregat d’esta selecció, que es va reunir ahir, 14 d’octubre de 2015.

El comité de selecció ha estat format pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; Ana Vañó, en representació de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana; Miguel Ángel Giner, president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València; Enrique Pernía, president de l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana, i José Martínez Tormo, secretari general de la Junta Central Fallera.
 
Un total de 37 estudis i professionals han participat en la convocatòria de la Regidoria de Cultura Festiva per a elegir l’encarregat de realitzar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2016. Entre els participants n’hi havia un gran nombre de professionals valencians, com ara Pepe Gimeno, Pablo Llorens o Panal Fallero, però també procedents d’altres llocs, com ara el País Basc o Madrid, així com de països com ara Itàlia o Rússia.
 
Segons ha declarat Pere Fuset, “la intenció de la Regidoria de Cultura Festiva és atraure els millors professionals amb l’objectiu de buscar l’excel·lència en la comunicació gràfica de la festa i ajudar a la seua projecció internacional en un any que les Falles busquen ser declarades patrimoni de la humanitat”. A més, Fuset ha afegit que “amb esta fórmula es pretén recuperar el valor històric i cultural del cartellisme valencià, una senya d’identitat ben arrelada en les nostres festes”.
 
Cal recordar que, com a novetat, enguany la selecció del creador encarregat de realitzar el cartell de Falles s’ha fet amb el sistema de crida a projecte, que ha comptat amb l’aval i la col·laboració de les principals associacions professionals del sector: l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, l’Associació Professional d’Il·lustradors de València i l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana.
 
A partir d’ara comença un procés creatiu que culminarà amb la presentació del treball i la imatge gràfica de les Falles del 2016, que està prevista per a finals del mes de novembre.
 
LLISTAT DE CANDIDATURES 
 
Pdf Gestión Gráfica
 
2i2 Quatre
 
Alfredo León
 
Álvaro Sanchis _ Diseño
 
Alxstudio > Estudio creativo
 
Asunción Macián Ruiz
 
Carlos Del Pozo Gómez – Maite Canet
 
David Ulibarri Osés
 
Elias Hernández
 
Estefanía Pérez
 
Fuster - Talens
 
Ibán Ramón
 
Irina Fokina
 
Iván Alfaro
 
Iván Cárcel Martínez
 
Juan Martínez
 
KliperDvila
 
Laura Esteban
 
Lydia Albert
 
Marcello Conta
 
Miguel Cerro
 
Miguel Molina
 
Ni Tu Ni Yo
 
Óscar Silvestre
 
Pablo Lladosa
 
Pablo Llorens Serrano
 
Paco Giménez
 
Panal Fallero + 3design
 
Pau Margaix
 
Pepe Gimeno - Proyecto Gráfico
 
Que Maten al Diseñador
 
Ramón de Cárdenas Olivares
 
Samuel Salvador
 
Sanserif Creatius
 
The Marketers Communications
 
Vicente March
 
Vlad Gusev
 
CURRÍCULUM D’IBAN RAMÓN
 
Ibán Ramón Rodríguez (València, 1969) és dissenyador i director d’art professional des de 1994. Després de diversos anys treballant en solitari, en 2001 crea Estudio Ibán Ramón, especialitzat en projectes d’identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica.
 
Al llarg de la seua trajectòria, ha rebut en nombroses ocasions premis d’àmbit nacional i internacional, entre els quals destaca el Certificate of Typographic Excellence del Type Directors Club de Nova York, que ha rebut en cinc ocasions, la nominació pel Ministeri de Ciència i Tecnologia de la República Federal d’Alemanya al Designpreis de l’any 2009, un ADCV Or i tres trofeus Anuaria. Ha participat en nombroses exposicions i tant els seus treballs de disseny com els seus projectes personals en l’àmbit de la fotografia han sigut publicats en llibres i revistes especialitzades de diferents països. També ha col·laborat com a jurat, impartit classes i tallers, i oferit nombroses conferències. És professor del màster oficial de disseny editorial de l’Escola Superior de Disseny de València (EASD). Com a dissenyador ha desenvolupat nombrosos projectes editorials, imatges coordinades per a esdeveniments i exposicions, marques i identitats corporatives i és autor de més de 200 cartells editats per a diferents esdeveniments culturals i festes populars.
 
És membre de l’ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i del BEDA (Bureau of European Designers Association). Algunes de les seues obres formen part d’importants col·leccions com el Museu del Cartell de Wilanów a Varsòvia o el Museu del Disseny de Barcelona. 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte